Jacques Le Gall & Stany Derval van MITACQ

Tijdelijke evenementen
article_perso1

Na een retrospectieve gewijd aan de legendarische Patrouille des Castors in 2021, presenteert Galerie Champaka met veel plezier twee andere grote series van Mitacq (1927-1994): Jacques Le Gall en Stany Derval.

Jacques Le Gall verscheen in 1959 in Pilote als een jonge avonturier die tot 1980 betrokken was bij spannende onderzoeken gescript door Jean-Michel Charlier. Mitacq gebruikte een weelderige wastechniek voor drie van deze mysterieuze verhalen!

Het personage van Stany Derval werd in 1968 gecreëerd in de krant Robbedoes. Deze avontuurlijke sportman was televisieverslaggever en net als Mitacq een liefhebber van motoren, speleologie en bergbeklimmen. Tot 1979 beleefde hij onder leiding van Mitacq een reeks boeiende politie- en spionageavonturen.

Galerie Champaka heeft het grote voorrecht om meer dan 80 originele platen uit deze twee series tentoon te stellen die, net als La Patrouille des Castors, profiteren van de doeltreffende en suggestieve tekeningen van deze grote klassieker van het realistische stripverhaal, Mitacq!

article_perso2

Photos

Infos

Galerie Champaka

Rue Ernest Allard 27

1000 Bruxelles

Infos pratiques

Horaires

Donderdag en vrijdag : 13u30 tot 18u30
Zaterdag : 11u30 tot 18u

Contact

+32 495 48 58 06
sablon@galeriechampaka.com

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳