Les liens indestructibles : Une histoire d’amour en 40-45

Tijdelijke evenementen Tekeningsessies
article_perso1

Met de publicatie van Crépuscule, het 9e deel in de serie Amours fragiles (Editions Casterman), sluiten Jean-Michel Beuriot en Philippe Richelle hun ambitieuze saga af die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog. Deze saga wordt alom geprezen door critici, met name vanwege de psychologische benadering en de nauwgezette documentatie. Het is een tour de force om de belangrijkste episodes van een oorlog nauwkeurig weer te geven zonder ze ooit expliciet te laten zien, in plaats daarvan bieden ze een visie op menselijke schaal van deze donkere jaren. Zoals de auteurs zeggen, is het “een verhaal van gewone mannen en vrouwen die verstrikt raken in buitengewone gebeurtenissen”.

De Belgische kunstenaar Jean-Michel Beuriot slaagt erin om de soms harde en aangrijpende woorden te verzachten met zijn fijne, delicate lijn, waardoor Amours fragiles een wonder van gevoeligheid en verfijning wordt.

De galerie Champaka, die zijn werk hier in 2020 al tentoonstelde, is verheugd om Jean-Michel Beuriot opnieuw te eren en een brede waaier van nooit eerder gepubliceerde platen, omslagen en illustraties te presenteren die zijn carrière schetsen, om de afsluiting van dit opmerkelijke historische fresco te markeren.

article_perso2

Photos

Infos

Galerie Champaka

Rue Ernest Allard 27

1000 Bruxelles

Infos pratiques

Signering door Jean-Michel Beuriot op woensdag 11 oktober 2023 vanaf 17.00 uur, gevolgd door de Vernissage van 18.00 tot 20.00 uur.

Horaires

Donderdag en vrijdag: 13.30 tot 18.30 uur
Zaterdag: 11.30 tot 18.00 uur.

Contact

+32 495 48 58 06
sablon@galeriechampaka.com

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳