Marc Sleen Museum

article_perso1

De Belgische stripauteur Marc Sleen (1922-2016) staat in het Guinness Book of Records vermeld als de meest productieve ter wereld. Zijn strips zouden het equivalent van 45 voetbalvelden achter elkaar beslaan, of 18 keer de Eiffeltoren. Marc Sleen maakte zijn eerste strip op zijn tweeëntwintigste en ging door tot zijn tachtigste.

Zijn belangrijkste creatie is Nero, een gewone Vlaming, die niet minder dan 217 avonturen beleefde, omringd door kleurrijke metgezellen. Nero was erg populair, bij jong en oud. Toen Sleen van persgroep veranderde, volgden zo’n 30.000 lezers hem.

De naoorlogse Belgische koningen leerden Nederlands door de originele Nederlandse versie te lezen. Het was Koning Albert II zelf die het Marc Sleen Museum opende en de kunstenaar een ridderorde verleende.

De Stichting Marc Sleen wil een talentversneller zijn, een stimulerende en vernieuwende omgeving voor jonge striptekenaars. In het Marc Sleen Museum in de Zandstraat is de Knalgele Kubus ingericht, een klein atelier waar pas afgestudeerde striptekenaars de kans krijgen om aan hun projecten te werken. In een inspirerende omgeving ontmoeten ze andere striptekenaars en worden ze ondersteund door professionele striptekenaars, scenaristen, docenten en uitgevers.

article_perso2

Aankomende evenementen

Info

Marc Sleen Museum

Rue des Sables 33

1000 BRUXELLES

Infos pratiques

Schema

Woensdag tot zondag van 10u tot 18u

Prijzen

Gratis toegang.

Contact

Voor meer informatie en rondleidingen: info@marcsleen.be

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳