Stripstandbeeldenroute in Brussel

article_perso1

Het eerste standbeeld van een stripfiguur werd in Brussel opgericht ter ere van Frankin. Het was het standbeeld van Gaston Lagaffe, opgericht op 100 meter van het Stripmuseum.

Ondertussen is Gaston verdwenen om gerenoveerd te worden, maar er staan wel nog heel wat andere stripbeelden in de Brusselse straten: eentje van Bollie en Billie gemaakt door Roba werd in 2000 opgericht op de hoek van de Heymboschlaan en de Laan van Engeland, een buste van Hergé is te zien op het Theuxplein in Etterbeek, de geboorteplaats van Hergé (Theuxstraat 34) en reuze Smurf, gemaakt door Peyo, troont aan de ingang van de Hortagalerie.

In 1952 werd er voor Hergé een tweede borstbeeld gemaakt door de beeldhouwer Nat Neujean en werd door de weduwe van Hergé geschonken aan het Brussels Stripmuseum en is daar te zien in de inkomhal. Verder staat er een beeld van Kuifje en Sneeuwwitje (januari 2017) in Train World naast het station van Schaarbeek (Brussel).

article_perso2

Infos

Stripstandbeeldenroute in Brussel

Bruxelles

Infos pratiques

De standbeelden in de open lucht zijn permanent toegankelijk.

Het beeld in het Stripmuseum is toegankelijk op Zandstraat 20 – 1000 Brussel.
Open van woensdag tot zondag van 10 tot 18 uur (laatste toegang: 17 uur).

Het standbeeld in Trainworld is open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur.
Station Schaarbeek – Prinses Elisabethplein 5 – 1030 Schaarbeek

Voor details over alle beelden kunt u onderstaande site raadplegen.

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳