La Foire du Livre de Bruxelles

Tijdelijke evenementen Vergaderingen Tekeningsessies Gratis
article_perso1

De Foire du Livre de Bruxelles is in de eerste plaats een non-profitorganisatie die het doel heeft om boeken en lezen te promoten bij een breed publiek.

Als gigantische boekhandel in het hart van Europa is de Brussels Book Fair in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een belangrijk cultureel evenement. Gevestigd op de historische site van Tour & Taxis, wil ze de schakel zijn tussen alle actoren uit de boekensector.

Uitgevers uit Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en Québec staan er schouder aan schouder met hun Franstalige collega’s uit België. Maar als de beurs een plaats van Franstalige expressie wil zijn, verdedigt ze ook vurig en overtuigend haar internationale dimensie en richt ze zich tot de onuitputtelijke rijkdom van auteurs uit de hele wereld.

De Brussels Book Fair, die resoluut generalistisch is en openstaat voor nieuwe ideeën, stelt alles in het werk om een dynamiek van ontmoetingen, reflectie en ontspanning rond het boek tot stand te brengen. Op die manier wordt de nieuwsgierigheid en de belangstelling van alle generaties aangewakkerd.

De beurs in cijfers

– 72.000 bezoekers per jaar
– 17.500 m2 tentoonstellingsruimte
– 255 exposanten en 500 vertegenwoordigde uitgeverijen
– 1 200 auteurs bij ontmoetingen en signeersessies
– 315 evenementen, ontmoetingen, voorstellingen en debatten
– 15.000 bezoekers op de bijeenkomsten
– 120 vrijwilligers om het publiek te ontvangen
– Tussen 6 000 en 8 000 studenten van 6 tot 18 jaar

article_perso2

Infos

Gare Maritime (Tour & Taxis)

Rue Picard 11

1000 BRUXELLES

Infos pratiques

Plaats van uitvoer : Tour et taxis

Horaires

Datum : elke jaar in februari of maart

Contact

+ 32 (0) 2 290 44 31
info@flb.be

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳