Pépite Blues

article_perso1

Pépite Blues is een algemene boekhandel die Afro-literatuur uit de hele wereld in de kijker zet. Werken van Afrikanen, Afro-Europeanen, Afro-Amerikanen, Afro-Caribiërs, maar niet uitsluitend.

Pépite Blues wil een plaats worden waar schrijvers, kunstenaars en burgers elkaar ontmoeten en uitwisselen rond culturele producties en artistieke creativiteit in hun diversiteit. Het is een culturele ruimte op zich.

 

Een boekhandel met een culturele ruimte

De boekhandel is het hart van Pépite Blues. Hij zal romans, essays en geesteswetenschappelijke boeken aanbieden, maar ook strips en kinderliteratuur.

Het culturele programma van Pépite Blues zal uit verschillende onderdelen bestaan: literaire ontmoetingen, tentoonstellingen, culturele en artistieke activiteiten. De boekhandel zal leven op het ritme van artistieke ontmoetingen.

– Cycli van literaire ontmoetingen: elke maand zullen we schrijvers ontvangen om te praten over literatuur, cultuur en maatschappij.

– Tentoonstellingen: fotografie, beeldhouwkunst, schilderkunst, digitale kunst, we willen het publiek een diversiteit aan kunstuitingen aanbieden. Het idee is om een dialoog tot stand te brengen tussen literatuur en andere kunstvormen.

– Workshops: tal van workshops met kunstenaars zullen worden aangeboden voor alle doelgroepen.

Met deze activiteiten wil de boekhandel burgerparticipatie en lokale culturele ontwikkeling bevorderen. Aarzel niet om hen te contacteren als u suggesties hebt!

article_perso2

Aankomende evenementen

Pas d'événement prévu prochaînement

Foto's

Info

Pépite Blues

Rue Anoul 30

1050 Bruxelles

Infos pratiques

Open van woensdag tot zaterdag, van 13.30 tot 18.30 uur

 

Contact

+32 (0)2 427 10 97
info@pepiteblues.be

Bezoek de website

Proposez-nous du contenu

N’hésite pas à nous partager tes bons plans, suggestions, évènements ou encore BD coup de coeur ! Nous reviendrons vers toi au plus vite 🥳

Inhoud indienen

Aarzel niet om je tips, suggesties, evenementen of favoriete strips met ons te delen! We nemen zo snel mogelijk contact met je op 🥳